Музичар који је оставио трага у многим генерацијама одраслих у бившој Југославији напустио нас је у фебруару прошле године, а иза њега су остале многе култне песме.

Када је реч о песмама које није волео да изводи, једна се издвојила. У питању је песма "Рачунајте на нас". 

Фото: Дарко Дозет

 

 

- Написао сам ту песму у једном даху. Сасвим искрено, без икаквих калкулација. Са тим мотивом је требало да свирамо на Карађорђеву, где је тих дана био Тито. Да сам то писао с намером и поступније, вероватно бих променио неке стихове, завршио их... Међутим, онда је почело и ја сам отпевао. То је одушевило ове моје момке из бенда, па смо је певали на Суботичком фестивалу. Али опет по свом избору, јер није било жирија. Били смо на вечери слободне форме, где је свака група имала свој програм од пет песама. То је то. Тамо смо оставили страховит утисак! Међутим, жао ми је што на томе није остало, јер је тада је почела та страшна експлоатација - Дан ослобођења, дан овога и онога, долазак, пролазак, долазак штафете... Ја сам рекао да ту песму не би требало искоришћавати у тој мери. Долазио сам чак и у незгодне ситуације јер јасно ти је да је то опипљива ствар, а врло је незгодно одбити да је негде не отпевам - причао је Ђоле о разлозима зашто је није хтео изводити.

- Тако да ми је вец́ина фанова саветовала да је на крају не певам јер је деловала као нека врста подвлачења, пзавлачења. Несвесно сам почео да је избегавам, па се једва сећам када сам је последњи пут отпевао.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".