Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta nastupaće večeras na drugoj polufinalnoj večeri sa svojom pesmom “In corpore sano”, a za mesto u finalu boriće se protiv Finske, Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Crna Gore, Belgije, Švedske i Češka.

Foto: Profimedia

 

 

Ipak, čini se da će ovaj dan biti sudbonosan za Srbiju, čija je predstavnica već stekla veliku popularnost širom sveta. Naime, 12. maj je datum kada je 2007. godine srpska predstavnica Marija Šerifović odnela pobedu na ovom takmičenju svojom pesmom “Molitva”.

Konstraktina koreografija vrlo je slična Marijinoj, što je privuklo veliku pažnju domaćih medija, a verujemo da bi to, zajedno sa ovim simboličnim datumom moglo da predstavlja znak da Srbiju čeka veliki uspeh na ovogodsišnjem takmičenju.

Konstrakta je naporno vežbala u prethodnom periodu, a o njoj ne prestaje da se bruji, kako u domaćim i stranim medijima, tako i širom društvenih mreža gde se neprestano priča o upečatljivom tekstu pesme, koji je čak dobio veliko priznanje.

Srbija u toku druge polufinalne večeri može da glasa, ali ne sme da glasa za svoju predstavnicu zbog čega se svi uzdaju u dijasporu da će uputiti ogroman broj glasova za našu zdravu umetnicu. Tome se nada i sama Konstrakta koja je na društvenu mrežu instagram okačila sliku sa opisom:

- Da javimo rođacima iz dijaspore, tetkama iz Amerike, ujacima iz Australije, drugovima biserima rasutim po celom svetu…Srbija je redni broj 3, 12.05.2022.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".