Унук Маје Оџаклијевске у том тренутку певачици је постао највећи приоритет чиме је објаснила и своје повлачење са сцене када је пре годину и по дана у једној емисији најавила свој последњи наступ.

Фото: Сарић С.

 

 

- Овог пута сте ме подсетили да вас подсетим да би ово заиста требало да буде један леп опроштај, тако да бих молила да не наступам, јесте, знам да то волите, али ја сам мало уморна од свега. Лука је аутистичан, још не говори и ја сам му се потпуно посветила. Не кажем да сам занемарила себе, али ја нисам у првом плану у оваквој ситуацији. Он је постао потпуно друго дете - рекла је певачица тада, преноси "Сторy".

Маја је испричала да су током пандемије искусили додатне проблеме у функционисању.

- Живимо у омањој згради, тако да смо у двориштанцету Лука и ја сами. Он сваки трећи или четврти дан добије аутистични напад јер му не дам да изађе из дворишта, или је у кући, не може да се креће пуно. Тада немам никакву помоћ, попричала сам са кол центром социјалног рада да евентуално пошаљу неку млађу особу која ће да га прошета. Међутим, они су рекли шта ако та млађа особа буде заражена па пренесе вирус. Рекла сам да су потпуно у праву, прегураћемо он и ја ово - испричала је.

Лука је, како је певачица такође поменула, веома добро дете и све разуме упркос својој болести.

Фото: Архива Новости

 

 

- Ја сам прва то приметила, не моја ћерка, јер сам већ двоје деце одгајила, имам више искуства. Просто, није имао фокус на мене, а имао га је са шест месеци. Није имао никакав фокус, никакву интеракцију. Можете да вичете поред њега, он је у свом свету и, онако, тужан. То је веома болно за родитеље. Прве две године говорио је оне прве речи које дете изговара: мама, тата, баба. А сад више не говори. Он већ пет година ћути. Додуше, пева и изговара неке слогове, али то је све - описала је раније стање свог унука.

Певачици свакако није помогло у сналажењу са болесним унуком то што до скоро није имала пензију већ су преживљавали, али јој је пао камен са срца када јој је почетком ове године стигла вест да јој је одобрена национална пензија која јој у многоме олакшава ситуацију.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".