Licenca Čelsija, koji je Abramovič odlučio da proda nakon ruske invazije na Ukrajinu i pre uvođenja britanskih sankcija, ističe 31. maja i klub se suočava sa mogućnošću da prestane sa radom ukoliko ne bude prodat ili licenca ne bude produžena.

Konzorcijum američkog biznismena Toda Belija je najozbiljniji kandidat za kupovinu engleskog premijerligaša Čelsija za tri milijarde dolara, dok britanski milijarder DŽim Retklif ne odustaje od ponude uprkos očiglednom odbijanju američke banke koja je ovlašćena da vodi prodaju, prenosi Rojters.

Zajam koji je Abramovič dao Čelsiju iznosi ukupno milijardu i po funti.

Foto: Profimedia

 

- Prvo, gospodin Abramovič nije odustao od namere u vezi sa poklanjanjem prihoda od prodaje Čelsija u dobrotvorne svrhe. Drugo, on nije tražio da mu se vrati bilo kakav zajam, takve informacije su potpuno neistinite, kao što su i navodi da je Abramovič u poslednjem trenutku povećao cenu kluba - saopštio je njegov portparol u izjavi objavljenoj na veb stranici Čelsija.

Portparol je dodao i da je zajam takođe postao predmet sankcija Evropske unije i da zahteva dodatna odobrenja.

- To znači da će sredstva biti zamrznuta i podvrgnuta zakonskoj proceduri koju regulišu vlasti. Ova sredstva su još namenjena Fondaciji Čelsi. Vlada je svesna ovih ograničenja, kao i pravnih implikacija - naveo je portparol.

On je takođe pojasnio da Abramovič trenutno nema pristup ni kontrolu nad ovim sredstvima kao i da neće imati nikakav pristup ili kontrolu nad njima ni nakon prodaje, navodi Rojters.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".