Вељка Беливука, који је оптужен да је организатор криминалне групе оптужене за најмање седам бруталних убистава, пред почетак јучерашњег суђења у Специјалном суду у Београду на лични захтев је посетио свештеник.

Како Курир сазнаје, Беливук је с њим провео око пола сата пре него што је с лисицама на рукама, у пратњи чак петорице затворских стражара, спроведен у највећу судницу Специјалног суда.

Ускршњи пост

- Посету свештеника тражио је Беливук и још неколико припадника његове групе, али не и Марко Миљковић. Обред са свештеником добио је јуче после ускршњег поста који је постио и у згради притвора обављена је и Беливукова причест - потврдио је саговорник Курира.

Суђење је, међутим, према речима нашег саговорника, убрзо по уласку окривљених и њихових бранилаца у судницу, одложено. - Припремно рочиште одложено је јер су окривљени Владе Драганић и Владимир Грек остали без бранилаца. Њих су заступали адвокати Марко Јанковић и Оливера Ђорђевић, али су они "због новонастале ситуације", то јест хапшења адвоката Дејана Лазаревића, отказали своја пуномоћја. Осим тога, Јанковић је суд обавестио и да се здравствено лоше осећа - навео је извор Курира.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

 

Према његовим речима, Миљковић и Беливук се нису јављали за реч нити их је судско веће позивало да изађу за говорницу, јер осим Лазаревића, који је пре десетак дана ухапшен због сумње да је био припадник криминалне групе Дарка Шарића, њих заступа и адвокат Никола Ристовић.

- Судско веће је дало рок од четири дана Греку и Драганићу да ангажују нове адвокате - додаје саговорник Курира. Наставак суђења заказан је за 24. мај.

Изостали браниоци

Фото: АТА имагес

 

- Колега Ристовић брани осам или девет окривљених и он је устао и рекао да их брани све. Изостала су два адвоката, браниоци Драганића и Грека, наложено им је да ангажују нове адвокате. Сматрам да је неозбиљно да се суђење одложи на овако кратак рок, јер не постоји адвокат који је у стању да за месец дана припремни овако озбиљан предмет. Суд је погрешио што није позвао све окривљене да их пита да ли поред Ристовића желе другог адвоката, јер је ипак Лазаревић њихов главни бранилац у предмету. Ја сам очекивала да ће бити одложено јер је Лазаревић ухапшен пре овог припремног рочишта - рекла је после одлагања суђења адвокат Миљана Перендија, која брани Филипа Ивановског.

Подсетимо, осим Беливука, Миљковића, Грека, Драганића и Ивановског, на оптуженичку клупу село је још 25 особа, међу којима су бивши рукометаш Војислав Ђорђевић, као и Владимир Димитријевић, Никола Стефановић и Слађана Секулић.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".