Veljka Belivuka, koji je optužen da je organizator kriminalne grupe optužene za najmanje sedam brutalnih ubistava, pred početak jučerašnjeg suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu na lični zahtev je posetio sveštenik.

Kako Kurir saznaje, Belivuk je s njim proveo oko pola sata pre nego što je s lisicama na rukama, u pratnji čak petorice zatvorskih stražara, sproveden u najveću sudnicu Specijalnog suda.

Uskršnji post

- Posetu sveštenika tražio je Belivuk i još nekoliko pripadnika njegove grupe, ali ne i Marko Miljković. Obred sa sveštenikom dobio je juče posle uskršnjeg posta koji je postio i u zgradi pritvora obavljena je i Belivukova pričest - potvrdio je sagovornik Kurira.

Suđenje je, međutim, prema rečima našeg sagovornika, ubrzo po ulasku okrivljenih i njihovih branilaca u sudnicu, odloženo. - Pripremno ročište odloženo je jer su okrivljeni Vlade Draganić i Vladimir Grek ostali bez branilaca. NJih su zastupali advokati Marko Janković i Olivera Đorđević, ali su oni "zbog novonastale situacije", to jest hapšenja advokata Dejana Lazarevića, otkazali svoja punomoćja. Osim toga, Janković je sud obavestio i da se zdravstveno loše oseća - naveo je izvor Kurira.

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

 

 

Prema njegovim rečima, Miljković i Belivuk se nisu javljali za reč niti ih je sudsko veće pozivalo da izađu za govornicu, jer osim Lazarevića, koji je pre desetak dana uhapšen zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, njih zastupa i advokat Nikola Ristović.

- Sudsko veće je dalo rok od četiri dana Greku i Draganiću da angažuju nove advokate - dodaje sagovornik Kurira. Nastavak suđenja zakazan je za 24. maj.

Izostali branioci

Foto: ATA images

 

- Kolega Ristović brani osam ili devet okrivljenih i on je ustao i rekao da ih brani sve. Izostala su dva advokata, branioci Draganića i Greka, naloženo im je da angažuju nove advokate. Smatram da je neozbiljno da se suđenje odloži na ovako kratak rok, jer ne postoji advokat koji je u stanju da za mesec dana pripremni ovako ozbiljan predmet. Sud je pogrešio što nije pozvao sve okrivljene da ih pita da li pored Ristovića žele drugog advokata, jer je ipak Lazarević njihov glavni branilac u predmetu. Ja sam očekivala da će biti odloženo jer je Lazarević uhapšen pre ovog pripremnog ročišta - rekla je posle odlaganja suđenja advokat Miljana Perendija, koja brani Filipa Ivanovskog.

Podsetimo, osim Belivuka, Miljkovića, Greka, Draganića i Ivanovskog, na optuženičku klupu selo je još 25 osoba, među kojima su bivši rukometaš Vojislav Đorđević, kao i Vladimir Dimitrijević, Nikola Stefanović i Slađana Sekulić.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".