Вакцина Валнева шеста је коју је Велика Британија одобрила у борби против корона вируса и то након што је Лондон прошлог септембра одустао од уговора вредног 1,4 милијарде евра о куповини тог цепива, преноси Ројтерс.


Наведено је да је то било урађено зато што је француска компанија прекршила своје обавезе из споразума, што је Валнева потом демантовала.

Та компанија је саопштила да сада преговара о снабдевању до 25.000 доза Националној здравственој служби Уједињеног краљевства и радницима на првој линији у Шкотској, као и да су настављени разговори о нагодби након одлуке британске владе да одустане од уговора.

Британска регулаторна агенција за лекове и здравствене производе (МРХА) саопштила је данас да је та вакцина задовољила стандарде безбедности, квалитета и ефикасности.

Међутим, питање је какви су изгледи за потражњу тог производа француске компаније у Великој Британији с обзиром на то да је стопа вакцинације већ релативно висока: око 73 одсто становништва примило је две дозе, а 60 одсто и трећу бустер дозу, док тамошња Влада препоручује и четврту дозу старијима и онима са осетљивијим здрављем.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".