- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer ovde dato 568.615 doza vakcina - rekao je Vesić za TV Hepi.

On dodaje da broj prvih vakcina iznosi 242.047 doza, dok su revakcina i treća buster doza primljeni 225.887, odnosno 99.352 puta.

Foto: P. Milošević/N. Skenderija

 

 

Na pomenutom punktu radilo je stotine lekara i medicisnkih sestara, a koordinirao je direktor Doma zdravlja Savski venac dr Zoran Bekić.

- Svim njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradilina zaštiti zdravlja svih nas - ističe Vesić.

On dodaje da "veliku zahvalnost dugujemo zaposelnima na Beogradskom sajmu kao i stotinama volontera koji su radili dan i noć".

- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Foto: P. Milošević/N. Skenderija

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".