Злочин који се догодио 14. јуна 2004. године на бензинској пумпи у Великим Радинцима и даље је у фази истраге. Полиција тражи ко би на тако свиреп начин могао да почини убиство, али отац сумња да је то могао да уради само професионални убица, који је Горана, како је утврдила истрага, усмртио једним "дум-дум" метком у слепоочницу.

- Прошло је много година, а ми још не знамо ко је убио нашег сина. Тешке су све ове године туге и бола. То се десило шест дана након Горановог рођендана. Испратили смо га на посао, а ни супруга ни ја нисмо слутили да ће то бити последњи пут - присећа се Миленко, који се, како каже, за помоћ обраћао на више адреса, од Министарства унутрашњих послова, па до државних званичника.

Прва слика после злочина, инспекторима је указивала да је свему претходила пљачка, која је пошла по злу.

- Они су затекли отворену касу, из које је било однето негде око 70.000 динара, али то није био сав новац у каси, већ су оставили као да испадне пљачка. Пумпа тада није имала видео-надзор, сведока убиства нема, па се не зна ни колико је њих било, како су дошли или са чим - каже Миленко, који све више сумња да је убиство било смишљено.

Гледајући слике мртвог сина, отац каже да је Горан имао видљиве повреде и масницу изнад десног ока, где га је, према претпоставци, убица ударио оквиром пиштоља.

- Мислим да је прво Горана онесвестио, а онда му испалио метак у слепоочницу, и то онај што је забрањен Хашком конвенцијом. Специјални распрскавајући метак прошао је Горану кроз главу и изашао испод десног уха, разневши му мозак и део врата - прича отац, а као доказ показује фотографију на којој се види улазна и излазна рана.

Миленко тврди да пиштољ из којег је пуцано на Горана није пронађен, што је отежавајућа околност за истражне органе. Он каже да су на месту злочина од убице остали трагови обуће у локви крви, који су можда и једини доказ.

ПРОНАШЛИ ГА ДРУГОВИ

ГОРАНОВО беживотно тело у локви крви поред отвореног сефа пронашли су његови другари из села, који су дошли на пумпу. Пошто се није одазивао на позиве да изађе и наточи им гориво, ушли су унутра. Мислећи да је у тоалету или магацину, наставили су потрагу и наишли на језив призор.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".