Још на самом почетку је било јасно да је реч о убиству и самоубиству, а према конструкцији злочина, Филип је прво упуцао Ксенију, која је пронађена у ходнику, а затим је пресудио себи у соби. Након 12 година и даље је нејасан мотив за убиство, а током година су се подизале многе полемике, а најчешћа је била та да је Каписода убио Ксенију због љубоморе.

Фото: Д. Миловановић

 
 

Међутим, пре извесног времена поново је покренута истрага од стране извесног детектива Браце и професора Јунга на Јутјуб каналу који се већ дужи низ година баве неразјашњеним злочинима у нашој земљи. 

Они су у једној од својих емисија, наводно дошли до потенцијалних одговора и разрешења појединих делова овог трагичног инцидента.

Фото: Немања Костић

 

 

- Мотив за ово убиство није љубомора, већ нешто много мистериозно и много озбиљније. У штампи је изнето да је Филип Каписода био много љубоморан, међутим, то није тачно. Филип је био момак из света моде, он је са Ксенијом одлазио по ноћним клубовима где је она наступала и био је сведок када она приликом извођења тих својих представа има и физичког контакта са многим гостима. Заправо, она се мазила и скоро размењивала нежности приликом свог певања и наступа. Он је све то схватао и гледао је то као њен посао. Чак је и она једном рекла да је Филип једини мушкарац који разуме њен посао и да њему то уопште не смета. То је на крају крајева и била истина, тако да љубомора, која се истиче као мотив овог убиства, заправо пада у воду - рекао је детектив Браца.

Њих двоје су непосредно пре трагедије раскинули, а помирили су се само вече пред убиство, а комшије су откриле да је полиција у пар наврата морала да интервенише због њихових свађа.

Фото: Архива Новости

 
 

- Кључ ове истерије и Филиповог понашања налази се управо у његовом телефону. Тог дана све је било идилично. Били су у ноћном проводу, помирили се, заједн су, воле се. И све је то тако трајало до касно у дан, све док Ксенија није узела његов телефон. Она је као и свака знатижељна девојка погледала Филипов телефон и детаљно прегледала са ким се њен дечко дописује. Управо се десило оно што је она и сумњала. Ксенија је прочитала поруке од једне особе коју је одлично познавала и била је сто посто сигурна да је то особа са којом је њу Филип преварио. Она га је одмах пробудила и уместо пољупца почела је да се свађа са њим и да га напада за превару и за издају. Рекла је: “Ево управо те је звала твоја љубавница”. Док је свађа трајала, она се све време облачила и спремала за излазак. Филип је покушавао да јој објасни, да је смири, међутим, то није пролазило - прича детектив у својој емисији и додаје:

- Поставља се питање зашто се свађа није смирила? Зато што се радило о особи којој је Ксенија безгранчно веровала и није могла да прихвати да се сада њена љубав налази у загрљају те особе којој се Ксенија све време поверавала. Тој особи је говорила све слабе тачке у вези са Филипом и осећала је као да је Филипа на тацни сервирала управо тамо одакле су те поруке стигле. Ништа није могло да обузда њен бес у том тренутку и она је рекла: “Управо идем сада код мог пријатеља који поседује моћну телевизију да ово све јавно кажем, и новинаре ћу да зовем, видећеш ти, уништићу вас - открио је Браца.

Фото: Архива Новости

 

 

- Поруке које су се налазиле у Филиповом телефону у том тренутку биле су толико скандалозне да би уништиле и његову репутацију, а исто тако и репутацију и брак те особе која је поруке послала. Ксенија је узела телефон, ставила у своју ташну и кренула ка вратима Филипа је ухватила паника. Није знао у том тренутку шта ради, дохватио је пиштољ, репетирао и опалио метак у потиљак Ксеније Пајчин. Тек када је она пала схватио је шта је урадио и ухватила га је паника на саму помисао да је он постао убица, и то не било кога него управо особе коју је волео највише на свету. Свестан тога шта је урадио, и да овим гестом убиства је обрукао и себе, а пре свега име своје породице, схватио је да мора да “ублажи” то што је урадио, а да не пропусти најважнију ствар. Узео је свој телефон из Ксенијине торбе и обрисао све поруке, да бар не пукне брука и на ту страну која би била шлаг на торти онога што је урадио и што ће урадити. А онда је истим пиштољем пресудио себи. По изјави његовог оца, то је једино часно што је урадио у овом чину - прича он даље.

Фото: Архива Новости

 

 

- Дакле, није био Филип тај који је био љубоморан, већ је Ксенија била та која је због љубоморе била спремна да направи скандал. Било како било, све што је урађено не може оправдати Филипа, за ово што је урадио нема оправдања - закључује детектив Браца.

Подсетимо, након што је убио Ксенију, Филип је отишао у собу и пуцао себи у уста, а за пиштољ није имао дозволу. Пријатељи су описивали ову љубав као најфаталнију, а нагађа се да је разлог последње свађе тај што је певачица хтела да побаци њихово дете.

Горан Стојичевић Карамела, Ксенијин најбољи пријатељ, је испричао за "Блиц" да га је Филип пре убиства звао и молио да га помири са певачицом.

Фото: АТА имагес

 

 

- Звао ме 20 пута. Био је несрећан и растројен: "Карамела, нађи је, молим те, не јавља ми се! Где ми је жена?!" Тако ју је звао. Молио ме да је наговорим да се помире. Тада је први пут рекао: "Убићу се ако ми се не врати!", али ја, нажалост, нисам придавао никакву посебну важност његовим риечима јер су људи у тренуцима очаја склони изговорити свашта - испричао је Стојићевић који је након тога и наговорио певачицу да се помире.

- Шокирао сам се када ме те исте вечери звала да хитно дођем. Испред зграде сам затекао полицајце који су одлазили и Филипа како плаче и поновно говори да не може живети без Ксеније и да ће се убити. Попео сам се код ње у стан и наговорио је да се помири са њим. Говорио сам јој да чувају своју љубав јер је права реткост да се људи толико воле. Она се опет жалила на његову љубомору. Рекла је да се није ни требала мирити са њим. Ни сањао нисам шта ће се догодити. Никада пре овога нису се тукли, јесу се свађали, али батина није било. Позвали смо Филипа и они су се помирили - рекао је Карамела тада.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".