Министарство спољних и европских послова одлучило је да смањи обим дипломатског представништва Руске Федерације у Загребу након састанка са амбасадором Руске Федерације. Затражено је да земљу напусти 18 дипломата и шест чланова административног и техничког особља Амбасаде Руске Федерације у Хрватској.

Њихов одговор на ову одлуку у целости: 

- Амбасадор Руске Федерације у Републици Хрватској Андреј Нестеренко позван је у Министарство вањских и европских послова, где му је уручено решење хрватских власти о протеривању 24 службеника амбасаде, од којих су 18 дипломате.

Повод су били постулати из старе ЕУ приче: 'војна агресија на Украјину', 'ратни злочини', 'кршење територијалног интегритета'. Запосленима је наложено да напусте земљу до 25. априла ове године.

Амбасадор Андреј Нестеренко истакао је да је ова одлука значајан корак уназад у билатералним односима, контрапродуктиван за руско-хрватску сарадњу уочи свечаног датума – 30. годишњице успостављања дипломатских односа између наше две земље, саопштила је Амбасада Русије у Хрватској на Фејсбуку.

 

(Дневник.ХР)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".