Наиме, он је Анђелини проследио делове своје књиге, по којој је касније и написан сценарио.

- И даље сам добар и с Бредом и с Анђелином. Да није било њих, сигурно не бих написао “Бланк” - објашњава Феђа

Ови рукописи говоре о Штукановој тешкој животној причи и искуствима из рата. Књига је постала велики хит, нарочито у Босни и Херцеговини, а највише из разлога што је Феђа детаљно све описао и био искрен.

Фото: Јутјуб принтскрин/24 минута са Зораном Кесићем - Званични канал

 

 

- Неуравнотежена хемија у мозгу је стварала поремећаје. Добио сам нагон да убијем али срећом, нисам био прецизан. Само то што сам пуцао да лишим живота друго живо биће је за мене већ довољно страшно - рекао је он једном приликом, преноси "Глоссy".

Феђа је описао своје искуство у рату, иако је по природи пацифиста, затим је писао о боравку на психијатријској клиници, животу у Немачкој, хероинској зависности…

Истицао је да је био задојен мржњом и да је схватио колики проблем има када је могао да пуца у човека.

Фото: Јутјуб принтскрин/K1 Televizija

 

 

- Након што сам сам промашио човека на којег сам пуцао, схватио сам да сам зрео за лудницу - рекао је Феђа.

- Био сам снајпериста, пуцао сам у једног човека да га убијем, на другој страни. Био је ведар дан, он је стајао на брду, иза леђа му је било небо, могао сам га врло добро видети голим оком, био је неких 500 метара одприлике далеко од мене. Испалио сам 5 - 6 метака, снајпер није био добар и престао сам да пуцам. Ту ноћ сам имао ноћне море од тога шта сам урадио. По свом убеђењу сам стопостотни пацифиста, и такве ситуације су ме довеле до тога да престанем ценити не само свој него било чији живот. Размишљао сам ту ноћ и дошао до одлуке, да ја више никад нећу пуцати ни на кога, без обзира за шта, за чије идеале, чије пуне џепове, политику, било коју веру, нацију, значи ја више никад нећу узети пушку да се борим у рату, осим у случају самоодбране. После тога провео сам годину дана у лудници, после тога виша лекарска комсија ме ослободила војске и тако сам пред сами крај рата отишао у Немачку - закључио је Феђа.

Поред глуме, Феђа Штукан се бави и музиком, падобранством и пилотирањем, има ћерку И тврди да је свестан да је многе ствари радио погрешно, али је сигуран да је сјајан отац.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".