Naime, on je Anđelini prosledio delove svoje knjige, po kojoj je kasnije i napisan scenario.

- I dalje sam dobar i s Bredom i s Anđelinom. Da nije bilo njih, sigurno ne bih napisao “Blank” - objašnjava Feđa

Ovi rukopisi govore o Štukanovoj teškoj životnoj priči i iskustvima iz rata. Knjiga je postala veliki hit, naročito u Bosni i Hercegovini, a najviše iz razloga što je Feđa detaljno sve opisao i bio iskren.

Foto: Jutjub printskrin/24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal

 

 

- Neuravnotežena hemija u mozgu je stvarala poremećaje. Dobio sam nagon da ubijem ali srećom, nisam bio precizan. Samo to što sam pucao da lišim života drugo živo biće je za mene već dovoljno strašno - rekao je on jednom prilikom, prenosi "Glossy".

Feđa je opisao svoje iskustvo u ratu, iako je po prirodi pacifista, zatim je pisao o boravku na psihijatrijskoj klinici, životu u Nemačkoj, heroinskoj zavisnosti…

Isticao je da je bio zadojen mržnjom i da je shvatio koliki problem ima kada je mogao da puca u čoveka.

Foto: Jutjub printskrin/K1 Televizija

 

 

- Nakon što sam sam promašio čoveka na kojeg sam pucao, shvatio sam da sam zreo za ludnicu - rekao je Feđa.

- Bio sam snajperista, pucao sam u jednog čoveka da ga ubijem, na drugoj strani. Bio je vedar dan, on je stajao na brdu, iza leđa mu je bilo nebo, mogao sam ga vrlo dobro videti golim okom, bio je nekih 500 metara odprilike daleko od mene. Ispalio sam 5 - 6 metaka, snajper nije bio dobar i prestao sam da pucam. Tu noć sam imao noćne more od toga šta sam uradio. Po svom ubeđenju sam stopostotni pacifista, i takve situacije su me dovele do toga da prestanem ceniti ne samo svoj nego bilo čiji život. Razmišljao sam tu noć i došao do odluke, da ja više nikad neću pucati ni na koga, bez obzira za šta, za čije ideale, čije pune džepove, politiku, bilo koju veru, naciju, znači ja više nikad neću uzeti pušku da se borim u ratu, osim u slučaju samoodbrane. Posle toga proveo sam godinu dana u ludnici, posle toga viša lekarska komsija me oslobodila vojske i tako sam pred sami kraj rata otišao u Nemačku - zaključio je Feđa.

Pored glume, Feđa Štukan se bavi i muzikom, padobranstvom i pilotiranjem, ima ćerku I tvrdi da je svestan da je mnoge stvari radio pogrešno, ali je siguran da je sjajan otac.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".