Пријаве су почеле 4. априла и трајаће до 7. априла, рекао је директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.


"За специјализована одељења гимназија и уметничких школа од јуче је пријављено више од 1.800 деце од укупно око 8.000, колико очекујемо да ће се пријавити ове године", рекао је Јовановић за Танјуг и додао да се само шесторо деце пријавило лично, односно у школи.

Од 13. до 22. маја пријемни испити у складу са конкурсом који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја биће реализовани у средњим школама, а Јовановић каже да ће родитељи резултате такође моћи да погледају онлајн, на порталу Моја средња школа.

Фото: Принтскрин/mojasrednjaskola.gov.rs/

 


Како је додао, родитељи преко тог портала могу и да, након завршног испита на крају основне школе, 1. јула виде резултате, шта су њихова деца урадила на том испиту.

"Путем портала могу да поднесу жеље у коју средњу школу желе да упишу децу, виде резултате и упишу децу", рекао је Јовановић и додао да ће се на порталу подносити и жалбе на резултате завршног испита.

Они који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула.

Јовановић је родитељима поручио да све што треба да ураде за упис деце у средњу школу то могу учинити преко интернета и да нема потребе да одлазе нити у једну школу јер се, додао је, све налази на порталу Моја средња школа.

Подсетио да се 2021. године први пут кренуло са овом услугом и додао да је те године преко портала Моја средња школа пријављено 5.800 ђака, док је 1.500 упис одрадило лично у школи.

"Очекујем да је ове године поверење у електронску управу много веће и да ће највећи део родитеља све то да уради путем интернета", додао је Јовановић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".