Нисон је за "ААРП Магазин" открио трауматична искуства која је доживио као дете. Говорио је о својим сећањима, укључујући и једно из детињства које је за њега било итекако стресно.

- Кад сам одрастао, сећам се да сам сваког викенда чуо нашу комшиницу коју је пијани муж тукао - присетио се. - Сада је мртав, али то је сећање са којим се још не мирим. То је нека врста ПТСП-а - рекао је глумац.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Neeson (@neeson_liam)

 

- Не знам да ли ми је то оставило ожиљке, али дефинитивно је обликовало нешто од мог карактера - рекао је Нисон. - Можда чак и када играм ове насилне улоге због тога, покушавам да донесем нека квалитетна искупљења или правде - коментарисао је Нисон који је такође говорио о одрастању током невоља у Северној Ирској, када је сведочио насиљу у Белфасту у то време.

- Прошлог јануара била је 50. годишњица онога што је познато као Крвава недеља, када су британски падобранци убили 13 наших људи на улицама Дерија, на северу Ирске - објаснио је. - И сећам се следећег дана, када је све било невероватно тихо и врло, врло злокобно. Живео сам у Белфасту током тог раздобља, и сада се тога сетим. Зашто сам то преживео? - испричао је Нисон и додао да је "прилично истраживао Алцхајмерову болест" како би се припремио за своју улогу у новом филму "Memory", који излази 29. априла.

- Моја старија сестра има врло блиског пријатеља који пати од деменције, и он не може да се сети ствари од пре 5, 10, 15 минута - објаснио је, те испричао како се припремао за улогу: - Овај филм би требало да буде поучан и забаван, али постоји једна дубља прича коју треба испричати.

Нисон је 2009. доживео тешку трагедију. Његова супруга Наташа Ричардсон задобила је озледу током скијашке несреће и преминула. Лијам је упознао своју будућу супругу Наташу Ричардсон док је наступао на Бродвају 1993. Пар је био заједно само око годину дана пре него што су се одлучили да се венчају 1994. Касније су Лијам и Наташа добили два сина, Мајкла (26) и Данијела (25), и важили су за један од најскладнијих парова у Холивуду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".