Nison je za "AARP Magazin" otkrio traumatična iskustva koja je doživio kao dete. Govorio je o svojim sećanjima, uključujući i jedno iz detinjstva koje je za njega bilo itekako stresno.

- Kad sam odrastao, sećam se da sam svakog vikenda čuo našu komšinicu koju je pijani muž tukao - prisetio se. - Sada je mrtav, ali to je sećanje sa kojim se još ne mirim. To je neka vrsta PTSP-a - rekao je glumac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Neeson (@neeson_liam)

 

- Ne znam da li mi je to ostavilo ožiljke, ali definitivno je oblikovalo nešto od mog karaktera - rekao je Nison. - Možda čak i kada igram ove nasilne uloge zbog toga, pokušavam da donesem neka kvalitetna iskupljenja ili pravde - komentarisao je Nison koji je takođe govorio o odrastanju tokom nevolja u Severnoj Irskoj, kada je svedočio nasilju u Belfastu u to vreme.

- Prošlog januara bila je 50. godišnjica onoga što je poznato kao Krvava nedelja, kada su britanski padobranci ubili 13 naših ljudi na ulicama Derija, na severu Irske - objasnio je. - I sećam se sledećeg dana, kada je sve bilo neverovatno tiho i vrlo, vrlo zlokobno. Živeo sam u Belfastu tokom tog razdoblja, i sada se toga setim. Zašto sam to preživeo? - ispričao je Nison i dodao da je "prilično istraživao Alchajmerovu bolest" kako bi se pripremio za svoju ulogu u novom filmu "Memory", koji izlazi 29. aprila.

- Moja starija sestra ima vrlo bliskog prijatelja koji pati od demencije, i on ne može da se seti stvari od pre 5, 10, 15 minuta - objasnio je, te ispričao kako se pripremao za ulogu: - Ovaj film bi trebalo da bude poučan i zabavan, ali postoji jedna dublja priča koju treba ispričati.

Nison je 2009. doživeo tešku tragediju. NJegova supruga Nataša Ričardson zadobila je ozledu tokom skijaške nesreće i preminula. Lijam je upoznao svoju buduću suprugu Natašu Ričardson dok je nastupao na Brodvaju 1993. Par je bio zajedno samo oko godinu dana pre nego što su se odlučili da se venčaju 1994. Kasnije su Lijam i Nataša dobili dva sina, Majkla (26) i Danijela (25), i važili su za jedan od najskladnijih parova u Holivudu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".