Учитељ трећег разреда, господин Даглас, увек је знао да ће Кети бити одличан ђак, ако не и пример свим осталима у разреду. Зато је био у шоку када је сазнао да она има проблем са родитељима.

- Она је увек била вредан ђак, волела учење, увек радила домаћи задатак, имала је брижне и заинтересоване родитеље, била је пажљива и обазрива никада, никада није имала проблем са дисциплином - сведочио је господин Даглас.

Међутим, све се променило када су њени родитељи телефоном позвали Дагласа. Они су му објаснили да Кети нема дозволу да купује грицкалице у школи, али њени рачуни у школској кафетерији су све већи. Господин Даглас и Кетини родитељи нису могли да схвате зашто би она правила толике рачуне у школској кафетерији, када су је свако јутро слали у школу са домаћом ужином.

Фото: Профимедиа

 

 

Кетини родитељи су сели и разговарали са њом, покушавајући да сазнају разлог њеног проблематичног понашања. Тада је лагање почело, што је довело до тога да се обрате господину Дагласу за помоћ.

- Уопште није личило на Кети да се тако намерно понаша и није било у складу са њеним карактером да игнорише своје родитеље - присећа се Даглас. Из тог разлога започео је сопствену истрагу тако што је питао жену која служи у кафетерији да ли зна шта се догађа. Она му је рекли да Кети сваки дан узме ручак, однесе послужавник до стола и једе. Господин Даглас ово није могао да разуме, рекавши:

- Видео сам какву ужину Кети доноси у школу и уопште се не бих бунио да ми њена мама спакује ручак с времена на време.

Он је покушао да разговара са Кети, али се она понашала тврдоглаво као и са родитељима, одбијајући да каже истину. Даглас каже да има добру моћ убеђивања и "тужан разочаравајући поглед", али то није имало никакав утицај на њу. Питао је Кети зашто купује ручак, а она му једноставно одговорила да је гладна. Онда је он упитао шта је са ручком који јој њена мама пакује, а она му је одбрусила рекавши да га изгуби сваки дан.

Господин Даглас није могао да верује да га Кети тако отворено игнорише и знао је да нешто није у реду. Почео је да се пита да ли је неко можда малтретира и краде јој ручак.

- Нико ми није украо ручак, господине Даглас, изгубила сам га - рекла је Кети.

Фото: Профимедиа

 

 

Господин Даглас се нашао у незгодној ситуацији. Школа има закон по коме сваки ученик без ручка мора да добије ручак. Онда то школа наплати родитељима, осим ако нису квалификовани за бесплатан или ручак по нижој цени, што Кетини родитељи нису били.

Изгледало је да господин Даглас не може ништа да уради да би помогао Кети и њеним родитељима, а онда је приметио дечака, који је био нов у школи, како седи сам и једе. На његовој кеси за ужину писало је "Кети". Господин Даглас је спојио делове слагалице и открио да се дечак поверио Кети и да су њих двоје склопили тајни пакт. Његови родитељи нису желели "милостињу" од школе и он би био у великој невољи када би узимао ручак. Зато му је Кети поклањала свој да би била сигурна да једе сваки дан.

Када је учитељ испричао Кетиним родитељима шта се догађа, они су били неизмерно поносни на своје дете.

- Она није марила што је родитељи кажњавају. Није марила што сам ја разочаран у њу. Није марила ни за шта, осим за малог дечака који је гладан и уплашен и да сачува његову тајну - написао је господин Даглас, па додао:

- Кети и даље сваки дан купује ручак у школи - завршава своју дриљиву причу господин Даглас. А њена мама јој сваки пут, док излази на врата, стави у руке домаћу укусну ужину.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".