Један од најпознатијих и најуспешнијих глумаца свих времена са наших простора, засигурно је Драган Гага Николић. Оставио је траг у српској кинематографији, а улоге које је имао у својој вишедеценијској каријери, памтиће многи нараштаји.


Гага Николић је први глумац с ових простора који је добио ангажман у позоришту Саре Бернар у Паризу, а оно што се мало зна јесте да је Велики Гага био и велики тремарош.

Наиме, како кажу његови сарадници, само у позоришту, а то објашњавају његовим односом према улози, позоришној сцени и према публици. Гага је имао и свој ритуал пред сваку представу, два вискија пре него што изађе на сцену.

Фото: Дарко Дозет

 

- У дану када играм, за мене представа почиње чим се пробудим. Никад пијан нисам изашао на сцену, али пре представе попијем два вискија. Опуштања ил' победе ради. Кад ме једном Мира Траиловић ухватила с чашом вискија, била је пренеражена. Кад је схватила да је то део мог ритуала, долазила је да провери јесам ли узео други - рекао је једном приликом глумац.

Оно што ретко ко зна, јесте да Драгану Гаги Николићу, то није право име. Глумчево право име јесте Драгослав Николић, а до чувеног и свуда признатог ''Драган'' дошло је због једног неспоразума.

Фото: Дарко Дозет

 

Ипак, Драган или Драгослав, Гагу ће сви памтити као највећег и највољенијег глумца.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".