Бранко Цвејић је један од најпрепознатљивијих глумаца. Од Банета Бумбара и његових првих улога, па до ових полседњих, док га многи знају као Листера из "Породичног блага". Међутим, за сво то време, успео је да сачува приватни живот од очију јавности.

Бранко Цвејић је ишао у школу са Срђаном Карановићем, аутором серије "Грлом у јагоде", тако да многе приче из њиховог живота и школовања су завршиле у тој серији. Са друге стране, у позоришту је био део групе коју су звали Бојанове бебе. Редитељ Бојан Ступица је у Југословенско драмско довео њега, Светлану Бојковић, Јосифа Татића, Ђурђију Цветић, Танасија Узуновића, Ланета Гутовића и многе друге и са њима направио револуцију на даскама које живот значе.

Фото: Милена Анђела

 

Приватни живот, брак, Бранка Цвејића није изазивао пажњу медија, за шта су у највећој мери заслужни глумац и супруга Весна. Њих двоје су одрастали заједно и забављају се још од факултета, а много тога из њиховог брака је за јавност под велом мистерије. Како сам глумац каже, опстали су јер се међусобно одлично разумеју и допуњавају. Трудили су да им најважнија преокупација буду ћерка и син, Бојана и Жарко, али и унука Зора.

- Ми смо, може тако да се каже, одрастали заједно. Почели смо да се забављамо још кад смо кренули на факултете и, ето, то се наставило толико деценија. Весна је доктор наука, професор биохемије. Али није то лоше, зато што сам се, из радозналости ваљда, дружио с разним људима, наместило се тако. Кумови су ми архитекте, пријатељ сам с многим глумцима, то је нормално, као и с супругиним колегама докторима и научницима - рекао је раније Бранко.

Фото: Архива Новости

 

Брак Бранка Цвејића нешто је на шта је чувени Листер из серије "Породично благо" посебно поносан, док једнако ужива и када другима говори о својим наследницима.

Пре две године имао је здравствених проблема, а прошле године је о томе причао.

- Идем редовно на контроле, наравно. Имао сам стварно сјајне лекаре, изванредне. Знате, чим се ради о нечему око срца то је доста компликовано. Сада сам одлично, хвала на питању - рекао је том приликом, не износећи више детаља, док је познато да му је уграђен бајпас после операције на срцу.

На почетку пандемије корона вируса говорио је овако:

- Што рече један мој пријатељ, старији од мене, стручан у области епидемиологије: ако не умремо од короне, умрећемо од глади кад вирус прође. А у свакој доброј шали главну улогу игра збиља. Ја више немам много времена, а одговорно могу да поручим свакоме, поготово млађима: треба ценити време на време.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".