Програм је, према Фејсбуку, „безбедносни програм за групе људи за које је већа вероватноћа да ће бити на мети злонамерних хакера, као што су активисти за заштиту људских права, новинари и владини званичници“. Намењен је да ради ствари као што је да се осигура да се ти налози надгледају због претњи хаковања и да су заштићени двофакторском аутентификацијом (2ФА).


Нажалост, е-пошта коју је Фацебоок послао са адресе security@fadebookgmail.com личила је на прилично уобичајен облик нежељене поште, па је велика вероватноћа да су је многи људи игнорисали.

То заправо није била нежељена пошта. У ствари, било је прави маил од Фацебоока. Први рок за многе кориснике био је четвртак, 17. март. А сада су им закључани са Фејсбук налози - и имају проблема са процесом који је Фејсбук обезбедио да их поврате, јавља "Верге".

 

 


Они који нису активирали "Фејсбук Протект" пре истека рока очигледно добијају поруку у којој се објашњава зашто не могу да уђу на своје налоге и нуде да им помогну да га укључе. Међутим, то не ради баш увек како треба:

 

 

- Било је и разних притужби на Твитеру и другим друштвеним мрежама да се људима блокирају налози чак и ако имају одговарајуће заштитне мере. Неки кажу да њихов текстуални 2ФА једноставно не ради, а други су се жалили да нису могли да прођу кроз процес активације чак ни пре рока и да су практично закључани са својих налога. Шта ће од свега овог испасти на крају, не знамо, али чекамо да видимо расплет догађаја.

(Benchmark)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".