YouTube Vanced је истовремено и најбољи начин за Xyawei Мobile Service телефоне да корисници имају YouTube апликацију, мада им је сада доступан и Gspace, али класичан YouTube и даље приказује рекламе.

Према објави многобројних извора и самим изјавама људи који развијају YouTube Vanced, ова апликација дошла је до свог краја - нових верзија неће бити, а линкови за преузимање апликације ће бити избрисани са интернета.

Такође, апликација више неће бити званично развијана ни на једном нивоу, укључујући нове верзије YouTube Music Vanced, Vanced MicroG и других апликација које је тим развијао.

 

 

YouTube Vanced брзо је постао популаран међу свим Андроид корисницима, јер није приказивао рекламе, а садржао је корисне функције које YouTube или наплаћује или нема - враћен је дислајк тастер, АМОЛЕД екрани су могли да штеде батерију посебним црним издањем, омогућен је рад у позадини и кад је екран телефона искључен и закључан, као и опцију слике у слици и многобројних других.

Апликација је имала исти интерфејс као и YouTube и пратила је промене, које је уводила и матична апликација.

Апликација ће на досадашњим уређајима наставити да ради док YouTube не искључи ту могућност тј. затвори канале које је Vanced користио за рад, али нема података о томе када и да ли ће се то и десити.

Креатори апликације објавили су да су присиљени на овај корак и захвалили су се свим корисницима на подршци и пажњи коју су им пружали током свих година уназад.

YouTube Vanced је увек био растегнут између жеља људи да не гледају рекламе на YouTube мрежи и њихове жеље да то чине бесплатно тј. да не морају за тако нешто да плате. YouTube Premium сервис део од претплате која износи 12 долара месечно, део издваја за плаћање креаторима садржаја, док корисници YouTube Vanced апликације заједници не дају ништа.

(SmartLife)