На Радосинској Скели у селу Милошеву у општини Јагодина недавно се догодила несрећа када је трактор слетеу у Велику Мораву. 

На сву срећу, тог 4. марта нико није настрадао у овој несрећи, а малерозни пољопривредник је успео да се извуче из реке. И он и трактор који ће морати на поправку.

Како незванично сазнаје portal "poljoprivrednenovosti.com" скела нема дозволе, а ни скелеџију иако повезује два села - Милошево у општини Јагодина и Радошин у општини Свилајнац. Пољопривредници су тако препуштени сами себи јер их скела спаја са 300 хектара обрадиве земље.

Тракториста Ненад Миладиновић из села Радошин каже да га је сам Бог спасао, и њега и његов трактор, и захваљује се свима који су му помогли да се извуче.

- Кренуо сам да излазим на другу обалу реке и у тренутку излажења на обалу пола трактора је изашло, а пола је још увек био на скели. Тада се из земље ишчупао стубић за који је скела била причвршћена и само ме је повукло назад у воду – каже Ненад за "Пољопривредне новости".

Истиче како је млад и како му је то помогло да се извуче, али да проблем са скелом остаје јер преко ње пролазе и старији људи који можда не би имали толико среће као он.

- Само смо испустили воду из свих склопова трактора, мотора, мењача, хидраулике, диференцијала, предњег моста. Морам да заменим карике јер је био хидро удар, као и да замену уља урадим два пута.

(Пољопривредненовости.цом)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".