Na Radosinskoj Skeli u selu Miloševu u opštini Jagodina nedavno se dogodila nesreća kada je traktor sleteu u Veliku Moravu. 

Na svu sreću, tog 4. marta niko nije nastradao u ovoj nesreći, a malerozni poljoprivrednik je uspeo da se izvuče iz reke. I on i traktor koji će morati na popravku.

Kako nezvanično saznaje portal "poljoprivrednenovosti.com" skela nema dozvole, a ni skeledžiju iako povezuje dva sela - Miloševo u opštini Jagodina i Radošin u opštini Svilajnac. Poljoprivrednici su tako prepušteni sami sebi jer ih skela spaja sa 300 hektara obradive zemlje.

Traktorista Nenad Miladinović iz sela Radošin kaže da ga je sam Bog spasao, i njega i njegov traktor, i zahvaljuje se svima koji su mu pomogli da se izvuče.

- Krenuo sam da izlazim na drugu obalu reke i u trenutku izlaženja na obalu pola traktora je izašlo, a pola je još uvek bio na skeli. Tada se iz zemlje iščupao stubić za koji je skela bila pričvršćena i samo me je povuklo nazad u vodu – kaže Nenad za "Poljoprivredne novosti".

Ističe kako je mlad i kako mu je to pomoglo da se izvuče, ali da problem sa skelom ostaje jer preko nje prolaze i stariji ljudi koji možda ne bi imali toliko sreće kao on.

- Samo smo ispustili vodu iz svih sklopova traktora, motora, menjača, hidraulike, diferencijala, prednjeg mosta. Moram da zamenim karike jer je bio hidro udar, kao i da zamenu ulja uradim dva puta.

(Poljoprivrednenovosti.com)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".