Реч је о догађају из већ далеке 2010. године, а у публици су се налазили Шерон Стоун, Кевин Костнер, Курт Расел, Жерар Депардије, Винсент Касел и Моника Белучи. Сви су аплаудирали као да су на школској приредби.

Семјуел Арутјуниан, Њујорчанин специјализован за појављивања холивудске А листе у Русији касније их је "бранио" говорећи да није имао појма да ће се на овом догађају појавити Путин.

У овом тренутку звезде попут Анђелине Џоли или Шона Пена подржавају Украјину, међутим, некада је бројним холивудским звездама било прихватљиво да се јавно појаве у друштву Путина.

Русија је тада била важно растуће филмско тржиште и била је интересантна славнима. Тако се Жан-Клод Ван Дам 2007. са Путином дружио на ММА догађају у Санкт-Петербургу, док је Леонардо ДиКаприо дошао да са њим разговара о заштити великих мачака 2010. године, у време када је Путин већ учврстио своју власт.

Но 2014., после анексије Крима, холивудске фаце почеле су да се удаљавају. Арујуниан је тада говорио о познатима: "Пуно се више плаше да би дружење са Путином могло да им убије каријере. Не знају шта ће им се догодити кад се врате кући. Доживеће талас критика."

Неки ипак нису жељели да се дистанцирају од њега и остали су му верни до данашњих дана. То су Жерар Депардије, Мики Рурк, Стивен Сигал и редитељ Оливер Стоун.

Депардије је узео руско држављанство, што му је добро дошло јер је критиковао француску власт због пореза, а у Русији су порези нижи. Русију је називао "великом демократијом", а 2014. је Украјину назвао "делом Русије". Ипак, недавно је истакао да је "против братоубилачког рата".

- Ја кажем: 'Зауставите оружје и преговарајте' - рекао је Депардије после избијања конфликта у Украјини.

После анексије Крима Мики Рурк је Путина наставио да зове "правим господином", а снимљен је и како купује мајицу са Путиновим ликом у Москви.

Фото: Профимедиа

 

 

- Срео сам га неколико пута и био је врло кул тип, гледао ме право у очи - причао је за Скај Њуз. Ипак, тврдио је да Русију не воли због Путина, него због своје девојке: - Ту је ствар у породици. Брига ме за политику, то није моје подручје.

Стивен Сигал је руско држављанство добио 2016. године па је Путинову анексију Крима назвао "врло разумном" и хвалио председника као "једног од највећих живућих светских лидера". Недавно је истакао да је, по његовом мишљењу, за сукоб у Украјини крив спољни пропагандни фактор.

- Гледам на Русију и Украјину као на једну породицу и стварно верујем да спољни субјект троши огромне своте новца на пропаганду како би испровоцирао две земље да буду у међусобном сукобу - рекао је глумац за Фокс Њуз.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".