Када је Бранко Бауер 1978. снимио филм "Бошко Буха", цео свет је чуо за Ивана Којунџића, дечака из села Кошка који је глумио легендарног партизанског бомбаша.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ La Linea

 

За разлику од својих колега из филма Драгана Бјелогрлића и Ненада Ненадовића, Иван Којунџић није наставио да се бави глумом.

Иван ради као спикер на хрватском радију и понекад се само појави у медијима када се неко сети да је он био чувени Бошко Буха.

- Глумом се нисам наставио да се бавим, иако сам имао неких понуда, јер сам тада имао тек 15 година и живео сам с родитељима у селу Кошка, близу Нашица. А и покојни Бранко Бауер сугерисао ми је да неко време апстинирам од филмске глуме. Кад је ипак требало да се одлучим шта ћу да студирам, превагнуле су неке породичне околности због којих нисам покушао на пријемном испиту за глуму - испричао је раније Којунџић и додао:

 

- Упознао сам много познатих особа, добио неке награде за ту улогу, суочио се с големом популарношћу, каткад сам добијао по 20-ак писама дневно од девојчица из бивше државе. Неко време с некима из филмске екипе још сам одржавао везе, но све се прекинуло још пре рата. Неки су, попут Драгана Бјелогрлића, после остварили респектабилне каријере. У то време, почетком 80-их година, филм је заиста био мегапопуларан јер се након кинодистрибуције и на телевизији приказивала истоимена серија у пет епизода.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".