Kada je Branko Bauer 1978. snimio film "Boško Buha", ceo svet je čuo za Ivana Kojundžića, dečaka iz sela Koška koji je glumio legendarnog partizanskog bombaša.

Foto: Printskrin/Jutjub/ La Linea

 

Za razliku od svojih kolega iz filma Dragana Bjelogrlića i Nenada Nenadovića, Ivan Kojundžić nije nastavio da se bavi glumom.

Ivan radi kao spiker na hrvatskom radiju i ponekad se samo pojavi u medijima kada se neko seti da je on bio čuveni Boško Buha.

- Glumom se nisam nastavio da se bavim, iako sam imao nekih ponuda, jer sam tada imao tek 15 godina i živeo sam s roditeljima u selu Koška, blizu Našica. A i pokojni Branko Bauer sugerisao mi je da neko vreme apstiniram od filmske glume. Kad je ipak trebalo da se odlučim šta ću da studiram, prevagnule su neke porodične okolnosti zbog kojih nisam pokušao na prijemnom ispitu za glumu - ispričao je ranije Kojundžić i dodao:

 

- Upoznao sam mnogo poznatih osoba, dobio neke nagrade za tu ulogu, suočio se s golemom popularnošću, katkad sam dobijao po 20-ak pisama dnevno od devojčica iz bivše države. Neko vreme s nekima iz filmske ekipe još sam održavao veze, no sve se prekinulo još pre rata. Neki su, poput Dragana Bjelogrlića, posle ostvarili respektabilne karijere. U to vreme, početkom 80-ih godina, film je zaista bio megapopularan jer se nakon kinodistribucije i na televiziji prikazivala istoimena serija u pet epizoda.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".