Завршила је средњу музичку школу, а студирала је Факултет драмских уметности у Београду, у класи Предрага Бајчетића.

Публика је памти по улогама у мјузиклима Позоришта на Теразијама, а стални позоришни ангажман добила је 2012. године у Народном позоришту у Београду.

Фото: Анђела Стевановић Живковић

 

 

Прву битну позоришну улогу имала је током студирања 2000. године, Борисава Станковића у режији Југа Радивојевића. Публика је памти и по улогама у представама “Тартиф”, “Чикаго”, “Френки и Џони” и многим другим.

Значајне улоге остварила је и у филмовима “Зона Замфирова”, “Краљевина Србија” и “Илка”, као и у ТВ серијама “Мјешовити брак”, “Рањени орао”, “Непобедиво срце”, “Чизмаши”, “Јагодићи”, “Корени” и другим.

2016. године снимала је филм “На млечном путу”, у режији Емира Кустурице, заједно са Моником Белучи. У једном интервјуу Слобода је рекла да је на снимању филма имала исти третман као Моника, без обзира на то што нема светску славу као она.

Фото: Профимедиа

 

 

Слобода је жена за коју се види да се негује и води рачуна о свом изгледу, а једном приликом открила је и тајну свог изгледа.

- Нисам фанатик који никада не поједе нешто слатко или „брзу храну“, али углавном се храним здраво и тренирам три пута недељно. Пијем невероватно много воде јер је мој организам тражи, а волим и чајеве. Поново се враћамо на то да мора све заједно. Када сам снимала филм у Казахстану, који је добио мноштво награда широм Европе, видела сам да се тамо чај конзумира у огромним количинама и буквално уз све. Код њих је нормално да се заједно пије вино и чај, шампањац и чај. Где год да одете, видећете велики бокал са чајем, углавном хладним - рекла је глумица за "Хелло".

Фото: Н. Фифић

 

 

Од 2008. године у браку је са глумцем Војином Ћетковићем са којим живи у Београду и има две ћерке, Милу и Веру. Слободина рођена сестра Драгана Мићаловић такође је глумица, глумом се бавио и њихов отац Драган Мићаловић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".