Тек када престанемо да слушамо "шапате" нашег тела могу да се јаве прави проблеми. Уравнотеженост је темељ свих нивоа нашег здравља.

Дневни окидачи стреса попут токсина, неправилне исхране, недовољног спавања и негативног става према послу или особама нам стоје на путу у постизању равнотеже и бацају нас у токсични вртлог, могу да буду разлог многим тегобама.

Битно је да се повежете са вашим телом како бисте били у стању да чујете његове знакове.

Ево неколико показатеља да у вашем организму има доста токсина:

Често вас мучи надутост

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Nutricentar

 

 

Наша тела треба да избаце отпад сваки дан. То укључује пражњење црева барем једном дневно. Ако не отпуштате отпад из свог тела, токсини се враћају у крвоток и могу да направити "хаос".

Савет: Ако имате проблема са столицом покушајте да пијете више воде, вежбајте, узимајте неки квалитетни пробиотик или биљни чај.

Имате лош задах


Лош задах није само нешто што ти квари вечерњи излазак, он може указати и на то да сте пуни токсина. Може настати због бактерија у устима које отпуштају мирисе. Такође, наслућује како ваша јетра и црева имају проблем с елиминацијом токсина.
Савет: Почните да користите чистач за језик како би елиминисали бактерије које прекривају ваш језик. Узимајте свеже зачинско биље попут першуна или коријандера који су фантастични за детоксикацију јетре.

Сметају вам мириси


Ако имате снажне реакције на мирисе као што су парфеми или дим, можда вам то узрокују токсини у вашем телу. Често постајемо преосетљиви на спољне мирисе ако наша јетра има проблем с елиминисањем различитих токсина из нашег тела. Кад су путеви детоксикације затворени, наша тела и чула постају изоштрени и могу да изазову реакције попут главобоље и мучнине.

Савет: Помозите својој јетри зачинским биљем попут млечног чичка и маслачковог корена које можете да конзумирате у облику чаја.

Вишак килограма се једноставно не топи

Фото: Депозитфото

 

 

Постоје многи разлози за отпор губљењу тежине. "Полудели" хормони, неправилна исхрана, а и токсини су један од њих. Токсини попут диоксина, ПЦБ-а, и многи пестициди су липофилни што значи да се у нашим телима похрањују масним ћелијама. Када је тело њима преоптерећено може да буде немогуће да се одбаци додатна тежина.

Савет: Кључно је да се побринете да тело на правилан начин избацује токсине. То значи да побољшате природну способност тела да то учини и пронађе равнотежу.

Неки сигуран начин чишћења или детоксикације може да помогне, али смањивање изложености токсинима је изразито важно.

Одаберите чисту, органску храну кад год је то могуће и побрините се да се добро ознојите, обавите велику нужду, хидратизирајте се и квалитетно дишите сваког дана.

(Блиц жена)