Сви добро знамо колико је тешко килажу довести у ред. У дијетама није лако истрајати, као и у редовној физичкој активности, мада сви добро знамо да је то један од предуслова за добру линију.. Зато се намеће питање како да смршате без дијете и вежбања, а једноставна правила поставила је нутрицонисткиња Татјана Разимовска - правила за губитак тежине без вежбања у теретани и исцрпљујућих дијета.

Фото: Депозитфото

 

 

Наравно, неопоходно је да коригујете исхрану, а према мишљењу ове лекарке, у дневној исхрани треба да буде присутно најмање 20-40 грама влакана која се налазе у махунаркама, воћу, поврћу, хлебу од целог зрна и житарица.

Важно је и обратити пажњу на количину протеина које уносите. Иделано је од 1,2 до 1,5 грама по килограму тежине. Одговарајуће количине доприносе дуготрајном осећају ситости, осим тога потребно је више енергије за његову апсорпцију од угљених хидрата. Ипак, оно што је изненађујуће важно за успешно мршављење је довољна количина квалитеног сна.

 "Недостатак сна, ако се редовно јавља, смањује хормон лептин који смањује апетит. Притом број хормона, попут грелина и кортизола, који повећавају осећај глад, расте. Осим тога, вишак кортизола посебно доводи до преједања и повећања масних наслага у пределу стомака" тврди нутриционисткиња.

(Лепа и срећна)