Уколико имате проблеме са надутошћу стомака, затвором, успорен вам је метаболизам и тешко скидате вишак килограма, чак и када сте на дијети, овај природни напитак вам може помоћи. Посебно је делотворан код особа које пате од затвора, а његови природни састојци убрзавају метаболизам.

Главни састојак овог напитка су суве шљиве које су одличан извор витамина Ц, А и К, а садрже рибофлавин, ниацин и друге витамине Б комплекса. Богате су и влакнима која позитивно утичу на функцију дигестивног тракта, чисте организам и подстичу избацивање токсина. Одличне су и за чишчење црева и побољшање варења.

Фото: Депозитфото

 

 

Када помешате суве шљиве са наредним састојцима, добићете сјајан напитак за мршављење, а најбоље је да га конзумирате пре доручка:

Састојци:

- 5 до 7 сувих шљива
- 1 шоља кефира или немасног јогурта
- 1 кашика уља од ланеног семена
- 2 кашике овсених пахуљица
- 1 кашичица какао праха


Припрема: Напитак се спрема увече, а пије се ујутру. Суве шљиве ставите да одстоје у води најмање 30 минута. У блендер сипајте кефир, овсене пахуљице , уље од ланеног семена, какао. Суве шљиве које су одстојале у води очистите и исецкајте, па их додајте у блендер са другим састојцима. Мутите док не добијете јединствену смешу и оставите напитак да преноћи у фрижидеру. Ујутру попијте напитак пре доручка.

(Стил)