Милица је током прошле године открила да јој је сан да у 2022. години добије сталан посао, међутим ни после годину дана се ништа није променило.

- Још чекам и надам се повољној понуди. Сигурна сам да ће једног дана стићи на моју адресу. До тада преостаје само да гајим наду. На евиденцији Националне службе за запошљавање сам последњих годину и по дана. Искрено верујем да ће се ситуација променити. Мој просек је био релативно висок, а диплому сам добила у року. Када се човек добро организује и јасно дефиниште прироитете у професионалном усавршавању, све је могуће. Наравно, уз рад, труд и одрицања.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС Тако стоје ствари

 

Милица истиче да се увек труди да помисли да је знање исплативо.

- Увек се трудим да мислим позивитно и да верујем да ће на крају труд дати резултате. Сигурна сам да високо образовање ништа не може да замени. Мада, истини за вољу, у појединим ситуацијама постоје и извесне недоумице. Имала сам прилике да радим у струци, међутим то није потрајало. Надам се да ћу поново добити прилику.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сврз

 

Принцеза од знања је са три године научила да чита пратећи тада популарни квиз "Бројке и слова".

- Родитељи су били фасцинирани када су схватили да њихова трогодишња ћерка препознаје слова која је загребачка водитељка показивала. То је био најранији почетак моје квизашке каријере. Енциклопедије читам у континуитету од треће године, а у новије време ту су и блогови, сајтови и интерактивне квиз групе. У ери интернета лако је доћи до свих података. Ипак, морам признати да ме најсрећније успомене вежу за дане када сам са покојним оцем, који је био ерудита, ишчитавала енциклопедије - истакла је Милица за "Hello".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".