Мухарем је испричао да је толико био близак са краљем народне музике да је више његових тајни знао чак и од његове породице, с обзиром на то да се једно време нису одвајали, па су се поверавали једно другом, ма шта да је у питању. Сербезовски се присетио и дружења са осталим колегама, а многи од њих, нажалост, више нису међу живима. Певач је затим открио да је био једнако добар и са Томом Здравковићем, о ком је писао и у књизи.

- Књига коју сам написао има и приче о Томи Здравковићу. Тома је са мном ишао у циганску махалу у Скопљу, возили смо се заједно, све сам то описивао. Тамо смо били седам дана. Био је један ромски клуб који је играо с другим клубом и ту се створило 30.000 људи кад смо се појавили Тома и ја, општа помама, сви су хтели да ми певамо. Онда је Тома, наравно, рекао управи клуба Напредак из Скопља: "Певаћемо ако ви одступите. Ако Мухарем буде председник клуба, а ја потпредседник." Они су све прихватили. Наредних седам дана смо певали по малим местима око Скопља, наступали смо по фабрикама, касарнама, а све паре смо уложили у тај клуб, у дресове, лопте, запошљавали кога смо могли. Био је луд за Ромима, Тома их је много волео. Био је заљубљен у све Цигане, не само у лепе жене - започео је он и додао:

Фото: Јутјуб принтскрин/OTV Valentino

 

 

- Шабана ћу памтити по мноштву ствари које је понео са собом у гроб, а оно што је мени остало као нешто моје јесу неиспричане приче и ситуације током нашег дружења. Увек смо један другом указивали на добре стране, као и на мане, он је био велики, а великани не воле трачеве. Добро сам га познавао, у неким тренуцима боље него његови најближи, али то сад није важно. Многе тајне је однео у гроб, али данас видим да је тако и требало да буде - прича Мухарем.

- Водитељка Јелена Бачић Алимпић је једном током емисије за Уснију Реџепову и мене рекла да смо цигански Ромео и Јулија. Она се после извинила нашим породицама, мојој супрузи и поновила да смо ми пар, да смо као створени једно за друго јер је мислила да то није било добро поређење. Кад је питала Уснију како то да ме није ухватила да будемо заједно, Уснија је одговорила: "Ма ја да чекам у реду поред још 100 девојака, нема шансе." Писало се и да смо се меркали Злата Петровић и ја, али ми смо били само колеге. Успео сам супругу да задржим на пиједесталу, тамо где је од почетка, а надам се и она мене - каже Сербезовски.

Фото: Јутјуб принтскрин/dejan sarafimov

 

 

Сербезовски каже да сумња да ће се ускоро родити певачи попут Џеја, Шабана и Синана Сакића, који су обележили један период хитовима и талентом када је естрада у питању. Кад је реч о певачима млађе генерације, Мухарем је похвалио Адила Максутовића.

- Мислим да та генерација Синана Сакића, Томе Здравковића, Џеја Рамадановског и Шабана Шаулић више не може да се понови. Такви таленти су одраз једног времена које је непоновљиво. Та моја генерација је недостижна, деца су, самим тим, привилегована, али пресудно је да дете то одлучи да ради без обзира на родитеље, а видим да је Џејова ћерка изабрала да се бави музиком. Адил Максутовић је један од ретких певача млађе генерације који је музикалан у сваком смислу, има добар глас, добре украсе и, што је најбитније, зна да одабере песме. Ја сам био гост на његовом концерту, певали смо заједно и пред пуним Сава центром рекао је за мене: "Ово је човек од кога сам учио." То је леп гест - каже Мухарем.

Фото: Ненад Живановић

 

 

Певач тврди да је без обзира на спорадично појављивање у медијима највећа звезда бивше Југославије.

- Ја живим већ 25 година у Немачкој, али сам тренутно у Белгији, радим на песмама и лепо ми је. Морам да будем крајње нескроман и зато тврдим да сам највећа жива југословенска легенда! Магистрирао сам право, сад сам кандидат за академика у БиХ, треба да докторирам на међународним правима. Владика Глигорије у Диселдорфској епархији направио је предговор за Библију, он је јавно рекао колико су фасцинирани мојим радом, они ће финансијски помоћи да се штампа Библија, а проширићемо рецензију заједнички. То је један велики печат који ћу остати млађим генерацијама. Мој син је музикалност заменио брашном, отворио је пицерију у једном немачком градићу и већ пет година је у томе. Срећан је и задовољан иако сам био спреман да дам последњи атом снаге да успе у музици јер има таленат - прича Мухарем.

(Српски телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".