Убудуће сви грађани који буду желели да провере да ли им послодавци плаћају доприносе и у којем износу, као и то са којим датумом су пријављени или одјавлјени, неће морати да одлазе у Фонд за пензијско и инвалидско осигурање. Све наведене информацјие сада се могу проверити и електронским путем, саопштио је ПИО фонд.

Ова новина ће много олакшати поступак провере информација, а и поред тога гужве на шалтерима ће се смањити. Једини разлог због ког грађани морају отићи у Фонд ПИО јесте да узму шифру, односно пин код, помоћу којег ће им све наведене информације бити доступне, објавио је Блиц.

Како би информације биле строго поверљиве и како би се обезбедила потпуна сигурност неопходно је да узминаје шифре буде лично, у фонду за пензијско инвалидско осигурање. Шифра је трајна и помоћу ње се могу користити бесплатно услуге о провери информација.

Фото: П. Милошевић

 

 

Како би грађани добили одговоре на своја питања потребно је да на порталу Фонда ПИО укуцају свој јединствени матични број, као и пин код и верфикациони системски код.

Пин код који је добијен у фонду ПИО може бити промењен у сваком тренутку у било који шестоцифрени број. Уколико дође до погрешног уношења пин кода, више од 10 пута, грађани се могу обратити Фонду ПИО и добити нови пин код, што је и случај уколико грађани изгубе пин код.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".