Тужне вести потврдили су чланови групе и менаџер Рахимовског.

Својевремено, чланови групе говорили су о томе како је настало име "Парни ваљак". Хусеин Хасанефендић Хус, који је и аутор великог броја хитова ове групе открио је како је група настала:

- Дуга је то прича и толико пута причана да је више не могу ни препричати без понављања. Нема кратке верзије а за дугу треба књига. Углавном почело је 1975. сусретом на Боом фестивалу у Загребу Аки са својим бендом а ја са Групом 220. Убрзо након тога имали смо свој бенд и ето нас још ту. Таква су имена била у моди у оно вријеме иако смо се ми назвали по песми „Ја сам парни ваљак“ коју сам написао још у Групи 220, а била је прва коју је нови бенд увежбавао и касније снимио као први сингл - испричао је Хус.

- Мислим да је преломница у каријери била објављивање албума "Градске приче" са песмом "Страница дневника". Она је била велики хит и одједном су дворане певале са нама.Фантастичан осећај и сигнал да си успео. Само прави је подвиг у опстајању - рекао је Хус пре неколико година за медије.

На званичној страници групе на Фејсбуку освануо је пост који је потврдио тужне вести.

"За мало њежности, на све ћу пристати, за мало њежности да могу заспати", стоје стихови у објави.

- Драги пријатељи, с неописивом тугом у срцу вам јављамо да је данас, 22.1.2022. заувек заспао Аки Рахимовски - написали су чланови бенда.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".