Tužne vesti potvrdili su članovi grupe i menadžer Rahimovskog.

Svojevremeno, članovi grupe govorili su o tome kako je nastalo ime "Parni valjak". Husein Hasanefendić Hus, koji je i autor velikog broja hitova ove grupe otkrio je kako je grupa nastala:

- Duga je to priča i toliko puta pričana da je više ne mogu ni prepričati bez ponavljanja. Nema kratke verzije a za dugu treba knjiga. Uglavnom počelo je 1975. susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa Grupom 220. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu. Takva su imena bila u modi u ono vrijeme iako smo se mi nazvali po pesmi „Ja sam parni valjak“ koju sam napisao još u Grupi 220, a bila je prva koju je novi bend uvežbavao i kasnije snimio kao prvi singl - ispričao je Hus.

- Mislim da je prelomnica u karijeri bila objavljivanje albuma "Gradske priče" sa pesmom "Stranica dnevnika". Ona je bila veliki hit i odjednom su dvorane pevale sa nama.Fantastičan osećaj i signal da si uspeo. Samo pravi je podvig u opstajanju - rekao je Hus pre nekoliko godina za medije.

Na zvaničnoj stranici grupe na Fejsbuku osvanuo je post koji je potvrdio tužne vesti.

"Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati", stoje stihovi u objavi.

- Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski - napisali su članovi benda.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".