Naime, brazilski fudbaler je 2013. godine učestvovao u silovanju Albanke, potvrdio je Vrhovni sud.

NJegovi advokati odmah su uložili žalbu na preusudu suda u Milanu, ali je odluka već potvrđena pred sudom u Rimu.

Robinjo je konstantno negirao optužbe, a njegov pravni tim je žalbu zasnovao na fotografijama koje pokazuju da je devojka konzumirala alkohol te noći, aludirajući da je ona bila u nesvesnom stanju "te je uradila, šta je uradila".

Sud je odbacio takve "dokaze", pa je Robinju povrđena kazna od devet godina zatvora. On je stavljen na Interpolovu poternicu, pa će odmah nakon izlaska iz Brazila biti deportovan u Italiju, kako bi odslužio zatvorsku kaznu, pošto zemlja u kojoj se trenutno nalazi nema obavezu izručivanja svojih državljana. Prema nezvaničnim informacijama, Italijani će zahtevati od Brazila da on bude isporučen.

Podsetimo, sud u Italiji je prethodno, kao glavne dokaze u prvostepenom postupku, upotrebio presretnute telefonske poruke i razgovore preveo na italijanski jezik. Između ostalog, Robinjo i njegovi prijatelji, pričali su da je "Albanka bila pijana", mada je fudbaler kasnije, radi svoje odbrane, govorio da nije bila u alkoholisanom stanju kada mu je prišla u noćnom klubu. NJegovi advokati pokušali su da ponovo "okrenu priču", ali sud to nije uvažio, pa je odbio žalbu.

U napadu na Albanku učestvovalo je šest muškaraca, a pored Robinja osuđen je i njegov prijatelj Rikardo Falko, dok su ostali osumnjičeni pobegli iz zemlje pre presude. Adovokati bivšeg brazilskog reprezentativca zahtevali su da se on prebaci u italijanski zatvor jer "neće izdržati kaznu" u Brazilu

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".