Метеролог Марко Чубрило је на свом Фејсбук профилу најавио какво нас време очекује наредних дана.

- У току ноћи ка уторку наоблачење ће се преместити на југоисток доносећи понегде пролазне падавине, изнад 700мнв пролазан снег и појачан северозападни ветар, који на северу Хрватске и Србије на кратко може бити и врло јак - написао је метеоролог и додао:

- Средином недеље углавном суво, али прохладно, док ће у току ноћи бити слабих до умерених, а понегде на планинама и јаких мразева. Јутарњи минимуми од -7 до -1, на снегом покривеним планинама понегде и око -12 степени Целзијуса. Дневни максимум од +2 до +6,а у местима где ће се магла поново дуже задржавати око -1 степен Целзијуса. У четвртак испред новог, хладног, фронта који ће се ка нама спуштати по источној периферији јаког антициклона са центром над Великом Британијом поново мало топлије уз југозападни ветар и дневни максимум од +3 на крајњем северу до око +12 на југу и југозападу региона. Средином дана и после подне прво на северу, а у току ноћи ка петку и над осталим пределима наоблачење уз окретање ветра на јак северни, падавине и захлађење. За сада делује да ће у низијама то углавном бити киша или пролазан снег који неће условити формирање конкретног снежног покривача, док би планине, посебно БиХ, Црне Горе и Србије добиле пролазан, али конкретнији снег.

Чубрило најављује да ће у петак и суботу бити промењљиво облачно, ветровито и умерено хладно уз повремеу појаву снежних падавина.

- У петак би оне чешће била на планинском југу и југоистоку региона, док би их у суботу могло локално бити и над осталим пределима, али тај део развоја времена још није савим сигуран и зависиће од тачног положаја гребена антициклона који ће условљавати количину и угао упада хладног ваздуха. За сада нема сигнала за циклогенезу у нашој близини и за тако нешто антициклон би морао отићи још даље на запад. Тих дана ће јутарњи мразеви бити још јачи те ће понегде на планинама бити и испод -15 степени Целзијуса, док ће се у низијама кретати од -9 до -3 степена Целзијуса, а дневни максимуми вероватно од 0 до +5 степени Целзијуса - написао је метеоролог и резимирао:

- После пролазног наоблачења у понедељак, средином недеље суво и хладно уз ноћне мразеве, а око 21. нешто јаче погоршање и захлађење уз падавине.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".