Новак је већ дуго носи опрему "Лакоста" и то му је најуноснији маркетиншки уговор, који је недавно и обновљен.

Међутим, након циркуса у Мелбурну инеславног краја за Ђоковића позната компанија се огласила и најавила разговоре са првим рекетом света.

Технички спонзор Новака Ђоковића, са којим има уговор до 2025. године, није открио много детаља у саопштењу, не пруживши му тако ни моралну подршку.

- Аустралијске власти су поништиле визу Новака Ђоковића. Као резултат тога - неће моћи да учествује на Аустралијан опену. Што је пре могуће ступићемо у контакт са Новаком Ђоковићем како бисмо се осврнули на ствари које су се десиле док је био Аустралији - написали су у саопштењу из "Лакоста" и свима пожелели добар турнир.

Новаку уговор са "Лакостом", са којим сарађује од 2017. године, доноси озбиљну своту новца на годишњем нивоу, а у 2021. години је према "Форбсу", од спонзора инкасирао око 30.000.000 долара.

Ђоковић је уговор са "Лакостом" продужио у августу прошле године и он је трбало да важи до 2025. У том периоду, српски тенисер је требало да заради 40.000.000 евра, пишу светски медији.

“Пежо” и “Убло”, преостала два највећа спонзора Новака Ђоковића, за сада се нису оглашавала

"Новак Ђоковић је свој човек. Не можемо коментарисати ниједну његову личну одлуку. "Убло" ће наставити своје партнерство са првим тенисером света", саопштио је швајцарски бренд сатова.

(Курир спорт)