Наиме, уколико да забрана остане на снази, то значи да Ђоковић неће моћи да заигра на Аустралијан опену до 2025. године. Најбољи тенисер света може да поднесу жалбу на ту одлуку. 

- Укидање визе је потврдио Федерални суд, тако да, резултат тога, њему ће бити забрањен улаз у земљу на три године - истакла је министарска за аустралијске медије.

Трогодишња забрана се може укинути, али се о томе у овом тренутку не разматра.

- Могуће је да у обзир буду узети аргументи, али причати о томе тренутно можемо само хипотетички. Сваки захтев ће бити разматран засебно у зависности од аргумената - закључила је Ендрујз.

 

 

Новак Ђоковић освајао је Аустралијан опен девет пута што га уједно чини и тенисером који је највише пута побеђивао на том гренд слему, а треба напоменути да је био фаворит и на овогодишњем. Након што је поставио рекорд по највећем броју недеља проведених на првом месту АТП ранг листе, Новаку као главни задатак преостаје освајање још једног гренд слема са којим ће доћи до броја 21 и тако престићи своје највеће ривала у тој категорији, Надала и Федерера који су такође освојили по 20 највећих тениских турнира. Сигурно је да ће одлука о забрани уласка у Аустралију у некој мери отежати српском тенисеру да оствари тај циљ.

Уколико на снази остане та казна српском тенисеру, питање је да ли ће Новак поново заиграти на Аустралијан опену, с обзиром на то да ће по истеку забране имати 37 година.

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".