Naime, ukoliko da zabrana ostane na snazi, to znači da Đoković neće moći da zaigra na Australijan openu do 2025. godine. Najbolji teniser sveta može da podnesu žalbu na tu odluku. 

- Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine - istakla je ministarska za australijske medije.

Trogodišnja zabrana se može ukinuti, ali se o tome u ovom trenutku ne razmatra.

- Moguće je da u obzir budu uzeti argumenti, ali pričati o tome trenutno možemo samo hipotetički. Svaki zahtev će biti razmatran zasebno u zavisnosti od argumenata - zaključila je Endrujz.

 

 

Novak Đoković osvajao je Australijan open devet puta što ga ujedno čini i teniserom koji je najviše puta pobeđivao na tom grend slemu, a treba napomenuti da je bio favorit i na ovogodišnjem. Nakon što je postavio rekord po najvećem broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste, Novaku kao glavni zadatak preostaje osvajanje još jednog grend slema sa kojim će doći do broja 21 i tako prestići svoje najveće rivala u toj kategoriji, Nadala i Federera koji su takođe osvojili po 20 najvećih teniskih turnira. Sigurno je da će odluka o zabrani ulaska u Australiju u nekoj meri otežati srpskom teniseru da ostvari taj cilj.

Ukoliko na snazi ostane ta kazna srpskom teniseru, pitanje je da li će Novak ponovo zaigrati na Australijan openu, s obzirom na to da će po isteku zabrane imati 37 godina.

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".