Никола је најпре открио да ли током празника гледа остварења у којима је раније играо, као што су "Отац на одређено време", "Жикина династија"...

- Не. Та дела имају једну наивност и безбрижност прошлих времена, али су толико пута репризирана да немам више жеље да се подсећам. Волео бих да мало живимо то време у ком су се снимали ти филмови. Кад су љубазност, лепота, духовитост и нежност били врлине. 

Открио је по чему памти старије колеге које, нажалост, више нису с нама - Милену Дравић, Драгомира Бојанића Гидру, Љубишу Самарџића..

Фото: В. Данилов

 

- Памтим их по посвећености, образовању, људскости, друштвеном ангажовању. Неке од њих памтим и по скромности, неке по боемштини, неке овако, неке онако, али савете свакако памтим и не цитирам. Тако сам саздан. Све некако филтрирам и сачувам у срцу и подсвести.

Открио је како је реаговао када је добио позив за снимање римејка "Жикине династије".

- Обрадовао сам се. Нарочито кад сам прочитао сценарио Милене Марковић, вероватно једне од наших највећих списатељица. Иначе, куриозитет је да је њен отац Јоца Марковић писао претходне делове тог серијала. Нажалост, за тај филм је обезбеђено тек 10 одсто средстава и нема слуха међу емитерима да препознају потенцијал таквог дела. Или је смех ипак постао субверзивна делатност у нашем друштву.

Истиче да цитира Николу из филма "Ми нисмо анђели".

- Више живим живот Николе из "Анђела 2". Имам три ћерке лепотице. 

(Блиц)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".