Nikola je najpre otkrio da li tokom praznika gleda ostvarenja u kojima je ranije igrao, kao što su "Otac na određeno vreme", "Žikina dinastija"...

- Ne. Ta dela imaju jednu naivnost i bezbrižnost prošlih vremena, ali su toliko puta reprizirana da nemam više želje da se podsećam. Voleo bih da malo živimo to vreme u kom su se snimali ti filmovi. Kad su ljubaznost, lepota, duhovitost i nežnost bili vrline. 

Otkrio je po čemu pamti starije kolege koje, nažalost, više nisu s nama - Milenu Dravić, Dragomira Bojanića Gidru, LJubišu Samardžića..

Foto: V. Danilov

 

- Pamtim ih po posvećenosti, obrazovanju, ljudskosti, društvenom angažovanju. Neke od njih pamtim i po skromnosti, neke po boemštini, neke ovako, neke onako, ali savete svakako pamtim i ne citiram. Tako sam sazdan. Sve nekako filtriram i sačuvam u srcu i podsvesti.

Otkrio je kako je reagovao kada je dobio poziv za snimanje rimejka "Žikine dinastije".

- Obradovao sam se. Naročito kad sam pročitao scenario Milene Marković, verovatno jedne od naših najvećih spisateljica. Inače, kuriozitet je da je njen otac Joca Marković pisao prethodne delove tog serijala. Nažalost, za taj film je obezbeđeno tek 10 odsto sredstava i nema sluha među emiterima da prepoznaju potencijal takvog dela. Ili je smeh ipak postao subverzivna delatnost u našem društvu.

Ističe da citira Nikolu iz filma "Mi nismo anđeli".

- Više živim život Nikole iz "Anđela 2". Imam tri ćerke lepotice. 

(Blic)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".