Она је у интервјуу замољена да прокоментарише свој осврт на писање Јадранке Косор о Ђоковићу, у којем је устврдила да је Новаку "највећа мана и кривица то што је свој."

- Јадранка Косор, наша бивша премијерка, нечасна је особа. Живи у стану отетом од двојице српских дечака који су после смрти родитеља исељени из центра Загреба само зато што су Срби. Један од дечака је починио самоубиство, али то госпођу никад није узнемирило јер је све било "по закону" - рекла је Рудан и наставила:

Фото М. Анђела

 

 

- Одједном ју је узнемирио Ђоковић који је, према њеном тумачењу, провалио у Аустралију иако је знао да они не пуштају никога ко није два пута вакцинисан. Није једина која тренутно у Хрватској баца дрвље и камење на Ђоковића "антиваксера". Заборављају сви ти коментатори да је Ђоковић добио визу. Зај**авање Ђоковића је чисти политички чин. Аустралијски премијер покушава пред изборе на "случају Ђоковић" да добије неколико политичких поена. Занимљиво је да су Надалу прогледали кроз прсте. Црнац Џејмс "Џеси" Овенс, славни амерички атлетичар, био је звезда Олимпијских игара у Берлину 1936. Освојио је четири медаље. Хитлер није био одушевљен његовим тријумфом. Прича о Ђоковићу је прича о Хитлеру и после Хитлера. Срамотно, али толико типично за врли, нови, свет. "Закон је једнак за све." Закон никад није био једнак за све и неће бити. Ђоковић је све учинио "по закону". Питам се оно што се мало ко пита, колико је било „по закону“ забранити руској тенисерки Даталији Вихјанцевој улазак у Аустралију иако је вакцинисана, али, сиротица, Спутником који Аустралијанци не признају. Данас бити вакцинисан значи бити вакцинисан "фајзером". О тој дискриминацији не пишу острашћени колумнисти. Њима је и то "по закону".

Фото: Kirsty/Jutjub

 

 

- Позната сам као жена која је веровала у вакцину. Три сам се пута вакцинисала Синофармом, срећом, не идем у Аустралију јер би и мени затворили врата. Због тога не могу ни до Трста. Колико год велики број светских медија наглашава како је Ђоковић бахат и како је требало да поштује правила, мислим да он моћницима смета из сасвим других разлога. Ђоковић пружа отпор и поставља питања. Данас се више него икад цени послушност. Сви грађани света имају демократско право и дужност да не мисле својом главом. Зато Ђоковићу треба скинути главу. Верујем у њега. Не би се нашао у овој ситуацији да је бахати глупан. Глупани смо ми који беспоговорно слушамо. Ја сам слепо веровала у вакцину, епидемиолозима, теоријама о сојевима, данас сам сигурна да је само у игри огроман новац који иде у џепове неколицине разбојника из фармацеутске индустрије. Како да ми вакцинисани, обични људи себи објаснимо да смо учинили све "по закону", а болесних све више, болнице се распадају, мртваце немају где да одложе, а посао гробара је тренутно у Хрватској најтраженији. Коме веровати? Епидемиолозима? Време је показало да појма немају. Политичарима? Ти професионални лажови се више и не труде да сакрију да би за лову и моћ продали рођену мајку. Зашто још нисмо добили одговор на питање свих питања, одакле корона? Амери се куну да је побегла из кинеске лабораторије, шишмиш је пао у заборав, друге животиње нема на видику, омикрон хара. Грчки алфабет има 24 слова. Нека нам бог помогне. Јутрос сам на радију чула да се најуспешније бори против новог соја. Треба се вакцинисати, за сада најмање три пута, прати руке, носити маску, држати дистанцу и бити код куће. Благо Безосу и њему сличнима. Живе на својим осртвима са својим пластичним комадима, далеко од заражене гомиле која плаћа милијарде за, ускоро свакодневно вакцинисање, и умире од короне јер без обзира на препоруке мора свакога дана да одлази на робију - рекла је Рудан у интервјуу за "Блиц".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".