Како јављају "The Age" и "Sydney Morning Herald", истрага против Ђоковића се шири како би укључила и његово кршење услова изолације у Србији, као и нетачне тврдње у обрасцу за пријаву путовања и недоследности у датуму његовог теста на ковид-19.

Одвојено од тога, министар Алекс Хоук разматра да ли да Ђоковићу укине визу на основу тога да ли је претходна инфекција корона вирусом у последњих шест месеци валидно изузеће за невакцинисање.

Фото: Н. Параушић

 

 

Ђоковић је у свом саопштењу, рано јутрос по нашем времену, признао грешку што је дао интервју за "Л'Екип" дан након добијања позитивног теста, за који је истакао да је добио 17. децембра, истичући да је претходно 16. децембра био негативан. Аустралијанци наводе да је и то озбиљан проблем.

- У својој изјави под заклетвом, Ђоковић је рекао да је 'тестиран и дијагностификован' 16. децембра. Министарство унутрашњих послова сада испитује ово непоклапање информација, а казна за давање лажних доказа према Закону о злочинима је казна затвора од пет година - пише "Тхе Аге".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".