Најбољи тенисер света је тим поводом свету поручио следеће:

"Хтео бих да се обратим поводом погрешне информације која се у континуитету изности у вези са мојим активностима и појављивањима у децембру, а у вези са мојим позитивним ПЦР Ковид тест резултатом.

Ова погрешна информација мора да се коригује, нарочито у интересу ублажавања шире забринутости у заједници у вези са мојим присуством у Аустралији, а и како би се позабавили питањима која су веома штетна и забрињавајућа по моју породицу.

Желим прво да истакнем да сам се веома трудио да осигурам безбедност свих и да се придржавам обавеза везаних за тестирања.

Иако нисам имао Ковид симптоме, урадио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, али због искреног опреза урадио сам и званичан и одобрени ПЦР тест истог тог дана.

 

 

Следећег дана сам присуствовао тениском догађају у Београду, како бих предао награде деци и такође сам урадио брзи антигенски тест пре него што сам на тај догађај отишао. И тада је резултат био негативан. Нисам имао никакве симптоме, осећао сам се добро и нисам добио обавештење о позитивном ПЦР тесту све док се поменути догађај није завршио.

Када сам се вратио кући и размислио о свему, схватио сам да је то била грешка у процени и прихватам да је требало да одложим ову обавезу.

Што се тиче моје путне декларације, њу је у моје име поднео мој тим за подршку, као што сам то и рекао службеницима за имиграцију по мом доласку (у Мелбурн), и мој агент се искрено извњава због административне грешке у означавању нетачног поља о мом претходном путовању пред долазак у Аустралију.

Ово је била људска грешка, свакако не и намерна. Ми живимо у изазовним временима глобалне пандемије и овакве грешке понекад могу да се десе. Данас је мој тим предао Влади Аустралије додатне информације да би разјаснио ово питање.

Фото: Принтскрин

 

 

Иако сам сматрао да је важно да се позбавим и разјасним дезинформације, нећу даље коментарисати из највећег поштовања према Влади и властима Аустралије у тренутном процесу.

Увек је била и остала част играти на Аустралијан опену. Аустралијан опен много воле такмичари, навијачи и цела заједница, не само у Викторији и Аустралији, већ широм света и само бих желео да имам прилику да се такмичим с најбољим светским тенисерима и играм пред једном од најбољих публика на свету", закључио је Новак Ђоковић.

Готово у исто време када се Ноле овако обратио јавности, његови адвокати су повукли потез којим су обезбедили да, бар данас, 12. дана јануара, Ђоковић не буде депортован из Аустралије.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".