Сама појава Ђоковића изазива пуно пажње, а иако је тренинг био затворен за присуство медија, присутни фотографи су направили занимљиве фотографије.

Фото: Инстаграм принтскрин/_jamesfmccabe_

 

 

Ипак, славу им је овог пута украо млади тенисер који је послужио Новаку као тренинг партнер.

У питању је осамнаестогодишњи Аустралијанац Џејмс Мекејб.

Фото: Инстаграм принтскрин/_jamesfmccabe_

 

 

Он је на друштвеној мрежи Инстаграм објавио две фотографије. Прва је настала током тренинга са Ђоковићем, а друга је стара девет година.

На истом месту 2013. године Џејмс је стајао поред Новака Ђоковића и то пред почетак његовог меча у полуфиналу Аустралијан опена против Давида Ферера.

Фотографије које је Мекејб објавио брзо су се прошириле друштвеним мрежама и подељене су у великим количинама.

Новак је те године почистио Шпанца препустивши му само пет гемова у три сета, а касније је стигао и до нове титуле. Сада је пред њим тежак посао, али упркос свим чињеницама, српски тенисер је први фаворит за освајање гренд слема у Аустралији.

Фото: Инстаграм принтскрин/_jamesfmccabe_

 

 

Подсетимо, Ђоковић је 4. јануара кренуо на пут. Дан касније, преко Дубаија је стигао у Мелбурн, а тада је почела његова драма.

Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну. Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Фото: Инстаграм принтскрин/_jamesfmccabe_

 

 

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну. Новак се први пут огласио на бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку, а у понедељак, 10. јануара, Суд је одлучио да Ђоковићу дозволи слободно кретање у Мелбурну.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".