Ona je u intervjuu zamoljena da prokomentariše svoj osvrt na pisanje Jadranke Kosor o Đokoviću, u kojem je ustvrdila da je Novaku "najveća mana i krivica to što je svoj."

- Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su posle smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo "po zakonu" - rekla je Rudan i nastavila:

Foto M. Anđela

 

 

- Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga ko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića "antivaksera". Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu. Zaj**avanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na "slučaju Đoković" da dobije nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac DŽejms "DŽesi" Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svet. "Zakon je jednak za sve." Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio "po zakonu". Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo „po zakonu“ zabraniti ruskoj teniserki Dataliji Vihjancevoj ulazak u Australiju iako je vakcinisana, ali, sirotica, Sputnikom koji Australijanci ne priznaju. Danas biti vakcinisan znači biti vakcinisan "fajzerom". O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. NJima je i to "po zakonu".

Foto: Kirsty/Jutjub

 

 

- Poznata sam kao žena koja je verovala u vakcinu. Tri sam se puta vakcinisala Sinofarmom, srećom, ne idem u Australiju jer bi i meni zatvorili vrata. Zbog toga ne mogu ni do Trsta. Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebalo da poštuje pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja. Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan. Glupani smo mi koji bespogovorno slušamo. Ja sam slepo verovala u vakcinu, epidemiolozima, teorijama o sojevima, danas sam sigurna da je samo u igri ogroman novac koji ide u džepove nekolicine razbojnika iz farmaceutske industrije. Kako da mi vakcinisani, obični ljudi sebi objasnimo da smo učinili sve "po zakonu", a bolesnih sve više, bolnice se raspadaju, mrtvace nemaju gde da odlože, a posao grobara je trenutno u Hrvatskoj najtraženiji. Kome verovati? Epidemiolozima? Vreme je pokazalo da pojma nemaju. Političarima? Ti profesionalni lažovi se više i ne trude da sakriju da bi za lovu i moć prodali rođenu majku. Zašto još nismo dobili odgovor na pitanje svih pitanja, odakle korona? Ameri se kunu da je pobegla iz kineske laboratorije, šišmiš je pao u zaborav, druge životinje nema na vidiku, omikron hara. Grčki alfabet ima 24 slova. Neka nam bog pomogne. Jutros sam na radiju čula da se najuspešnije bori protiv novog soja. Treba se vakcinisati, za sada najmanje tri puta, prati ruke, nositi masku, držati distancu i biti kod kuće. Blago Bezosu i njemu sličnima. Žive na svojim osrtvima sa svojim plastičnim komadima, daleko od zaražene gomile koja plaća milijarde za, uskoro svakodnevno vakcinisanje, i umire od korone jer bez obzira na preporuke mora svakoga dana da odlazi na robiju - rekla je Rudan u intervjuu za "Blic".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".