Жене са Дауновим синдромом могу да рађају, а у ретким случајевима и мушкарци могу да постану очеви, пише  brightside.me.

Џед Иса, мушкарац са Дауновим синдромом из Сирије, не само да се остварио као отац, већ је њего син постао и лекар.

Када се родио Садер сви су били пресрећни, а с обзиром да се радило о првом детету, родитељи кажу и да су га мало размазили.

 

 

Садер се увек радо присећа да се као дете осећао јако вољеним и да је његов отац проводио време са њим у игри.

Џед је уложио сав свој труд како би његов син остварио своје снове. Радио је у млину за пшеницу и тако је почео да штеди новац за синовљево школовање.

Он је учинио све што је било у његовој моћи како би издржавао своју породицу, а према речима његовог син Садера, очев напоран рад и преданост су му пружили најбољу могућу будућност и инспирисали га да постане лекар.

- Мислим да бих био доста мање узбуђен и да бих мање страствено доживљавао оно што радим да нисам имао свог посебног оца - написао је Садер у оквиру једне фотографије са својим оцем, коју је поделио на друштвене мреже.

 

 

Садер је сада стоматолог, што је једна од најбољих и најплаћенијих каријера у Сирији, а срећи његовог оца нема краја.

Док је његов син још студирао, Џед би људима поносно говорио: "Мој син је лекар".

Причајући о мами и тати, Садер је рекао да упркос томе што су деценијама заједно, љубав између његових родитеља и даље је као да су се јуче венчали.

- Они се савршено разумеју. Воле да иду заједно у шетње, а понекад само седе и разговарају сатима - испричао је поносни син.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".