Žene sa Daunovim sindromom mogu da rađaju, a u retkim slučajevima i muškarci mogu da postanu očevi, piše  brightside.me.

DŽed Isa, muškarac sa Daunovim sindromom iz Sirije, ne samo da se ostvario kao otac, već je njego sin postao i lekar.

Kada se rodio Sader svi su bili presrećni, a s obzirom da se radilo o prvom detetu, roditelji kažu i da su ga malo razmazili.

 

 

Sader se uvek rado priseća da se kao dete osećao jako voljenim i da je njegov otac provodio vreme sa njim u igri.

DŽed je uložio sav svoj trud kako bi njegov sin ostvario svoje snove. Radio je u mlinu za pšenicu i tako je počeo da štedi novac za sinovljevo školovanje.

On je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi izdržavao svoju porodicu, a prema rečima njegovog sin Sadera, očev naporan rad i predanost su mu pružili najbolju moguću budućnost i inspirisali ga da postane lekar.

- Mislim da bih bio dosta manje uzbuđen i da bih manje strastveno doživljavao ono što radim da nisam imao svog posebnog oca - napisao je Sader u okviru jedne fotografije sa svojim ocem, koju je podelio na društvene mreže.

 

 

Sader je sada stomatolog, što je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, a sreći njegovog oca nema kraja.

Dok je njegov sin još studirao, DŽed bi ljudima ponosno govorio: "Moj sin je lekar".

Pričajući o mami i tati, Sader je rekao da uprkos tome što su decenijama zajedno, ljubav između njegovih roditelja i dalje je kao da su se juče venčali.

- Oni se savršeno razumeju. Vole da idu zajedno u šetnje, a ponekad samo sede i razgovaraju satima - ispričao je ponosni sin.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".