Nešto je kompikovaniji postupak kad smo tokom surfovanja na "netu" slučajno otvorimo zanimljivu stranicu ili kada ne zapamtimo njen naziv. Svima je sigurno poznat i trenutak kad smo nakon dugog istraživanja konačno nađemo stranicu sa željenim informacijama i onda se dogodi da slučajno ugasimo tab, a ne sećamo se kako smo do nje došli. U tom slučaju moramo se vraćati u istoriju pregledavanja od tog dana i uočiti istu na popisu.

Google Chrome, kao i ostali web pregledači, pružaju mogućnost brzog otvaranja tabova i prozora koje ste nedavno zatvorili.

U trenutku kad se određeni tab zatvori, potrebno je samo smestiti u prostor trake za tabove i kliknuti desnim klikom miša. Od dostupnih opcija potrebno je kliknuti na opciju „Reopen closed tab“. Nakon toga otvara se zadnji tab koji ste imali otvoren. Ako isti postupak nastavljate ponavljati, otvoriće se tabovi prema redosledu kojim su pogašeni. Prečica za provođenje iste opcije otvaranja taba je CTRL+ŠHIFT+T.

Treba dodati da ista opcija nažalost nije dostupna u "Hromovom" Inkognito modu. Chrome u tom slučaju odmah zaboravlja na prethodno otvorene tabove, prenosi PCCHIP.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".